Sea Force One RIB808

 

En vass offshore RIB

RIB808 är en mycket kraftig RIB med modern design och ett lättdrivet skrov. Med en 225hk motor gör den t.ex 52-54 knop. Skrovet har en vass V-form för att skära genom vågorna och ge en mjuk gång. Det har också två luftventilerande steg som minimerar planingströskeln och minskar bränsleförbrukningen. Det vassa skrovet har också suveränt grepp i skarpa girar och inbjuder verkligen till tuff körning.

Med RIB808 åker man torrt och bekvämt i en marschfart på över 40 knop, även när det börjar gå sjö.

Designad för att köras

RIB808 har en stor konsol som ger mycket bra skydd mot vind och regn. Konsolen är designad för att ge föraren en perfekt miljö både när man står och sitter. Hydraulstyrningen är försänkt och gas- och växelreglaget är vinklat för perfekt ergonomi, en stor plotter kan monteras framför föraren utan att störa sikten. alla motorinstrument är lätt att överskåda och alla elektriska brytare är åtkomliga utan att släppa ratten. VHF, stereoanläggning med mera är också inom räckhåll.

Vi erbjuder flera olika stolsalternativ för att passa olika slags användning. Mest populärt är våra kraftiga jockeysäten med stora och vattentäta stuvutrymmen. Ett annat mycket bra alternativ är våra gasdämpade ståstolar.

Oöverträffat stuvutrymme?

RIB-båtar saknar ofta bra stuvutrymmen. Inte våra. RIB808 ett stort stuvutrymme i stävpartiet som nås via en väl tilltagen lucka. Där finns också en dränerad ankar- och tampbox. Konsolen har också ett stort stuvutrymme och i båtens akterparti finns ett stort utrymme som sväljer massvis med bagage.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

RIB808 är starkt byggd och har hög finish. Allt ska hålla, år efter år. Ingenting ska skaka loss eller skramla under gång. Det ställer höga krav på montering och lösningar. Hydraulsystem, mekanisk utrustning, elinstallationer etc. är därför av högsta klass och omsorgsfullt monterat.

Det lär ju också påverka båtens värde om några år.